Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja Rotate Atelier

 

SPLOŠNI POGOJI OB IZPOSOJI ALI NAKUPU OBLEKE ALI TORBICE (OZIROMA MODNEGA DODATKA)

 

IZPOSOJA Obleke ali torbice

STORNACIJE

V primeru odpovedi rezervacije obleke ali torbice v roku treh (3) dni od rezervacije vrnemo 50% vrednosti plačila.  Ta pogoj je lahko izpolnjen do 10 dni pred prevzemom obleke ali torbice. Ob kasnejši odpovedi PLAČILA NE VRAČAMO!

DVIG OBLEKE ali torbice

Ob izposoji obleke in/ali torbice je potrebno z obleko/torbico ravnati skrbno, saj je le ta last Rotate Atelier-ja. Obleko/torbico mora prevzeti stranka, ki ima na voljo pošiljanje preko izbranega kurirja (ob doplačilu) ali prevzem na prevzemni točki Enaa. Ob prevzemu obleke ali torbice mora stranka artikel pregledati in nemudoma, ko artikek prevzame in pregleda sporočiti, v kolikor opazi napako na artiklu. V primeru, da stranka obvesti Rotate Atelier kasneje za napako ne odgovarja Rotate Atelier, ampak stranka.

NOŠENJE OBLEKE in/ali torbice

Ob izposoji obleke/torbice je potrebno z obleko/torbico ravnati skrbno, saj je le ta v lasti Rotate Atelier-ja. Vsako uničevanje obleke/torbice je plačljivo. Prepovedani so tudi kakršnikoli drugi posegi na obleki/torbici. Med posege štejemo: naknadno šivanje, čiščenje, spenjanje, oz. popravki, ki na obleki puščajo sledi. Umazanija in trdovratni madeži, katerih ni možno odstraniti s profesionalnim čiščenjem pomeni za stranko strošek po navedenem ceniku Rotate Atelier-ja.

VRAČILO OBLEKE in/ali torbice

Izposojeno obleko/torbico je potrebno vrniti v izbranem časovnem okvirju. Za kasnejše vračilo zaračunavamo zamudnino, ki znaša 50% od cene 3-dnevnega najema za vsak dan zamude.

STROŠKI V PRIMERU POŠKODB

Rotate Atelier je dolžan stranki zaračunati popravke za nastalo škodo na obleki po sledečem ceniku:

·                40 € manjši šiviljski popravki (raztrganine do 10 cm na enem sloju obleke)

·                Od 40€ do 80 € večji šiviljski popravki (večje raztrganine)

·               V primeru, da je obleka/torbica zažgana (ogorek), polita z voskom ali ima obleka odtrgane kose, je umazana s trdovratnimi madeži, katerih profesionalno čiščenje ne odstrani oziroma če je obleka oziroma torbica uničena do te mere, da jo stranka ne more več dobiti v izposojo, je stranka dolžna enak artikel kupiti po novonabavni ceniz DDV.

·               Uporaba milnih mehurčkov NI dovoljena. Le ti pri čiščenju obleke v stiku z vodo povzročijo reakcijo v obliki sivih madežev, ki jih ni možno odstraniti. Vzrok je popolnoma uničena obleka, za kar je potrebno plačati kupno ceno obleke.

Ko boste nosili obleko in žareli od sreče in zadovoljstva, ne pozabite, da nosite izposojeno obleko, ki jo bo za vami prav tako nosila naslednja stranka. Da se izognete nepopravljivih poškodb, velikih strganin in trdovratnih madežev, in s tem dodatnih stroškov, pazite na izposojeno obleko/torbico. V nasprotnem primeru je za vas nakup prava in edina izbira.

 NAKUP OBLEKE/Torbice

Določene obleke/torbice bodo na voljo tudi za nakup. Za dotično informacijo se obnite na elektonski naslov info@rotateatelier.com.

 

SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE

 Splošni pogoji podjetja Biserka Bogožalec s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

S spletno trgovino www.rotateatelier.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Biserka Bogožalec s.p.. kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 - identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- plačilo preko spletne banke

- s plačilno kartico – MasterCard in Visa 

 Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopijo pogodbe pa na svoj mail prejme tudi kupec. 

 

CENE

Vse cene v spletni trgovini www.rotateatelier.com so navedene v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (ddv). Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila.

Spletna cena velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.rotetateatelier.com, ki opravijo nakup preko spletne košarice na spletnem mestu www.rotateatelier.com in nam ob nakupu v košarici zaupajo svoje podatke.

V spletni košarici lahko opravite nakup kot registriran uporabnik z uporabniškim računom, ali kot gost (registriran uporabik brez uporabniškega računa).

 

DOBAVNI ROK

Dobavne roke, ki so objavljeni pri posameznih izdelkih, predvidevamo glede na logistične podatke in podatke o zalogah iz našega skladišča ali skladišč naših dobaviteljev. Veljajo dobavni roki, ki so objavljeni v trenutku oddaje naročila. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o dobavnem roku napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se dobavni rok spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

PLAČILNE KARTICE

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:- plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice,- po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.


POSTOPEK NAKUPA

Dodajanje izdelkov v spletno košarico:

Kupec željene izdelke v spletno košarico doda s klikom na gumb "V košarico". Gumb je na voljo poleg okenca s količino. Ob vsakem dodajanju izdelka v spletno košarico se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

Pregled spletne košarice:

V desnem zgornjem kotu se nahaja ikona nakupovalnega vozička in s klikom na njo lahko kupec pregleda kaj ima v košarici, izdelke po potrebi odstrani, spremeni lahko tudi naročeno količino izdelkov. Če želi kupec zaključiti nakup, lahko klikne gumb "Nadaljuj na blagajno". 

Način prijave:

Kupec se lahko na tem koraku odloči za nakup s prijavo/registracijo, ali za neprijavljen nakup. Registrirani kupci lahko v svojem uporabniškem vmesniku spremljajo arhiv naročil, stanje odprtih naročil, urejajo svoje shranjene naslove za izdajo računa in naslove za dostavo blaga.

Naslov za plačilo:

Kupec izpolni obrazec na katerega želi prejeli račun, nato pa izbere želeni način plačila. 

Zaključni obrazec za oddajo naročila:

V zaključnem obrazcu so navedeni vsi izdelki, njihove cene in količine. Če kupec opazi da je pri naročanju izdelkov in količin storil napako, se lahko vrne na pregled in urejanje spletne košarice s klikom na rubriko “košarica”.


Oddaja naročila:

Kupec pregleda "Splošne pogoje poslovanja" ter označi svoj pregled. S klikom na gumb "Nakup" odda svoje naročilo. V primeru uspešno oddanega naročila na svojo elektronsko pošto prejmete izpis naročila oziroma pogodbo o nakupu. Če potrditvenega emaila ne prejmete, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov, ki so vodili do neuspešne oddaje naročila. Postopek lahko ponovite (prrosimo da ponovno preverite vaš elektronski naslov, ki ste ga vpisali med podatki), ali pa nas kontaktirate za pomoč na 040812624 ali info@rotateatelier.com, prav tako nas na iste kontakte obvestite, če ste po že oddanem naročilu opazili napake ali nepravilnosti v naročilu. Po oddaji naročila je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

 

Prejetje naročila:

Po prejetju naročila ga ponudnik pregleda, preveri dobavljivost ter stranki poda odgovor (najkasneje v 72 urah). Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena. 

Blago odposlano:

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje.

Osebni prevzem:

Ponudnik v obljubljenem roku blago pripravi za osebni prevzem. Osebni prevzem je možen v poslovalnici Enaa,  Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 uro.

 

NAPAKE, ZAMENJAVA IN VRAČILO

Potrošnik v tem poglavju je tisti kupec (fizična oseba), ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot) ima potrošnik v primeru pogodbe sklenjene na daljavo, pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Že prejeto blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. 

Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, ustrezno zapakirano, da se med samim transportom le ta ne poškoduje. V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano ali ima poškodovano embalažo, ima podjetje Rotate Atelier (Biserka Bogožalec s.p.) pravico, da potrošniku izstavi račun za poškodovano blago. Blago mora potrošnik vrniti v enaki količini kot ga je prejel.

V primeru, da potrošnik koristi različne akcijske ugodnosti v obliki brezplačne poštnine ob določeni vrednosti nakupa in nato odstopi od pogodbe in blago tudi vrne, si podjetje Rotate Atelier (Biserka Bogožalec s.p.) pridružuje pravico, da zaračuna stroške poštnine.

Stvarna napaka:

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.
Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: Odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

O uveljavljanju stvarne napake nas obvestite na: info@rotateatelier.com

Napaka je stvarna:

1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,

2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

DOSTAVA

Naročeni izdelki do 13:00 ure bodo odposlani najkasneje dva delovna dni po naročilu (določila glede dostave veljajo, v primeru, da je blago na zalogi). Za naročnikovo potrditev se šteje potrjen mail postavitve besedila, ki ga dobi na vpogled na svoj mail.

Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca. Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno dostavo (GLS), stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Reklamacija dostave ali osebnega prevzema:

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja ali če so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, ker teh znakov na embalaži ali na samih izdelkih ni takoj opazil, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS d.o.o.. Reklamacijo poškodovanega paketa sprožite tako, da se pokličete na njihovo telefonsko številko 01 500 11 50 ali 01 500 11 90, ali jim pišete na info@gls-slovenia.com ali izpolnete obrazec o poškodovanem oz izgubljenem paketu. V primeru osebnega prevzema sprožite postopek s klicem na 040812624 ali na info@rotateatelier.com.
Ponudnik se s kupcem dogovori za ustrezno rešitev, v primeru poškodb ki so za kupca sprejemljive in bi kupec tak izdelek zadržal, ponudnik lahko izda finančni dobropis za oceno škode, če pa je poškodba prevelika in za kupca nesprejemljiva, ima kupec seveda pravico do zamenjave izdelka.

 

 

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Upravitelj spletnega mesta www.rotateatelier.com, podjetje Biserka Bogožalec s.p., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.rotateatelier.com (npr. ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte …).

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen lastni sejni piškotek za spremljanje nakupovalne košarice ter spremljanje nastavitev, ki jih uporabnik aktivno vpisuje, recimo nastavitve razvrščanja rezultatov/vsebine.

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.rotateatelier.com dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Vaše podatke lahko posredujemo zgolj našim dobaviteljem in logistični/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. Posredovane podatke omenjeni partnerji varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za druge namene.

 

OSEBNI PODATKI

Kdaj se pridobijo osebni podatki?

 

·       Ko se stranka želi naročiti na termin za probo obleke.

·       Ko stranka izpolni pogodbo za izposojo obleke.

Varnost osebnih podatkov:

Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in splošno uvedbo EU o varovanju osebnih podatkov (GDPR) in/ali v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se obvezuje, da jih ne bo posredoval nepooblaščenim osebam.


Komu se posredujejo osebni podatki?

 

·       Zaposlenim v podjetju.

·       V kolikor bi državni organ zoper uporabnika vodil postopek zaradi suma kršitve veljavne zakonodaje, je pravitelj na poziv dolžan posredovati zahtevane podatke o uporabniku državnim organom.
Podatke upravitelj nikoli ne posreduje nepooblaščenim osebam.


Rok hrambe osebnih podatkov:

 

·       Osebne podatke upravitelj hrani in obdeluje v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov
obdelave.

·       Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve in je s tem uporabnik seznanjen, se hrani do preklica.

·       V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, se podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

PRIVOLITEV

Z registracijo na spletni trgovini se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik (Rotate Atelier -  Biserka Bogožalec s.p.) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 040812624, ali po elektronski pošti na info@rotateatelier.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Za primere reklamacije dostave, uveljavljanje garancije, uveljavljanje stvarne napake, lahko najdete informacije in natančne napotke glede samega poteka pritožbe na spletnem mestu  www.rotateatelier.com. Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS). Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Splošni pogoji podjetja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

 

KONČNE DOLOČBE

·       Za stranko v vsakem primeru veljajo splošni pogoji, s katerimi je bila seznanjena v trenutku sklenitve
pogodbe.

·       Podjetje in stranka se zavežeta vse morebitne spore, nastale na podlagi splošnih pogojev oziroma
samega poslovnega razmerja med stranko in podjetjem, reševati sporazumno. Če to ne bo mogoče, za vse spore, nastale iz razmerja med podjetjem in stranko, velja izključna uporaba prava Republike Slovenije, za pristojno pa podjetje in stranka določata stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

·       Stranka s sprejemom ponudbe oziroma podpisom pogodbe vsakokrat posebej izjavlja, da je splošne
pogoje prebrala in se z njimi strinja.

·       Stranka prejme obleko s potrebnimi dodatki v brezhibnem stanju, in je tako dolžna vrniti nazaj.

 

Pogoji poslovanja posodobljeni 27. 9. 2023

 

 

 

Kraj in datum:

 

 

Rotate Atelier                                                                                       PODPIS STRANKE

 

____________________                                                                       ____________________


Sledite nam na Instagramu

@rotateatelier